O mnie

Nazywam się Beata Przywara. Dietetyka to moja pasja. Swoją przygodę z tą dziedziną rozpoczęłam na studiach w 2015 r. Jestem absolwentką Uniwersytetu Humanistyczno-Przyrodniczego im. Jana Długosza w Częstochowie na kierunku dietetyka. Obecnie kontynuuję naukę na studiach magisterskich w Wyższej Szkole Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi z zakresu dietetyki klinicznej. Praktyczne umiejętności nabyłam podczas licznych praktyk zawodowych m.in. w szpitalu czy przedszkolu, a także pracując w cateringu dietetycznym. Dzięki temu doświadczeniu, miałam okazję pracować z dziećmi, osobami zmagającymi się z różnymi chorobami dietozależnymi, kobietami w ciąży oraz osobami starszymi. Poznałam również wszystkie aspekty związane z żywieniem zbiorowym.

Swoją wiedzę stale poszerzam uczestnicząc w różnych szkoleniach, webinariach oraz konferencjach z zakresu dietetyki klinicznej oraz psychodietetyki, a także czytając książki, artykuły naukowe oraz czasopisma specjalistyczne o zdrowym odżywianiu. Zajmuję się układaniem diet odchudzających i leczniczych dla osób zdrowych i chorych. Jadłospisy układam w oparciu o dokładnie przeprowadzony wywiad żywieniowy, uwzględniając stan zdrowia pacjenta oraz analizę składu ciała.

W wolnym czasie bardzo chętnie przebywam w kuchni, gdzie eksperymentuję z różnymi przepisami, z zamianą tradycyjnych dań w dietetyczne ich wersje, tak by moim pacjentom przekazywać sprawdzone i smaczne przepisy.

Moim priorytetem jest zmiana niezdrowych nawyków żywieniowych na zawsze. Pragnę nauczyć moich pacjentów, jak zdrowo odżywiać się na co dzień, bez wielkich wyrzeczeń. Do każdego pacjenta podchodzę indywidualnie i z szacunkiem. Dieta ma być naszą codzienną przyjemnością a nie rygorystycznym obowiązkiem. Ma zapewnić świetne samopoczucie i wymarzoną sylwetkę, a przede wszystkim zdrowie!