Składniki:

  • 2 szklanki płatków owsianych górskich
  • 2 łyżki mąki (może być owsiana, ryżowa, orkiszowa)
  • 2 garście rodzynek
  • 3 łyżki podprażonego sezamu
  • 2,5 łyżki erytrytolu lub 2 łyżki ksylitolu/miodu
  • 2 jajka
  • 6 łyżek masła/oleju kokosowego
  • 2 średniej wielkości jabłka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka cynamonu

Wykonanie:

Płatki owsiane, mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, podprażony sezam oraz rodzynki wymieszaj z masłem/olejem. Jabłka zetrzyj na tarce na średniej wielkości oczkach, a następnie odsącz z nich sok. Dodaj do pozostałych składników. Jajka ubij na pianę z erytrytolem/ksylitolem/miodem. Następnie dodaj pianę do pozostałych składników i wszystko wymieszaj. Uformuj ciasteczka i ułóż na papierze do pieczenia. Piecz w temperaturze 200 °C około 15 minut.





Ciasteczka są miękkie i przepyszne, a przede wszystkim zdrowe. Idealne do herbaty na chłodne, jesienno-zimowe dni!

fb-share-icon

Podobne wpisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *