Skocz do treści
  • Strona główna
  • O mnie
  • Blog
  • Usługi dietetyczne
  • Cennik
  • Pierwsza konsultacja
  • RODO
  • Kontakt
  • Strona główna
  • O mnie
  • Blog
  • Usługi dietetyczne
  • Cennik
  • Pierwsza konsultacja
  • RODO
  • Kontakt

ORZECHY – WŁAŚCIWOŚCI I WARTOŚCI ODŻYWCZE

  • by Beata Przywara
  • 6 stycznia 202114 stycznia 2021

To nie tylko smaczna przekąska ale przede wszystkim źródło cennych składników dla naszego organizmu. Orzechy należą do grupy owoców. W porównaniu z większością owoców charakteryzują… Czytaj więcej »ORZECHY – WŁAŚCIWOŚCI I WARTOŚCI ODŻYWCZE

CYNAMON – WŁAŚCIWOŚCI

  • by Beata Przywara
  • 6 stycznia 202111 stycznia 2021

W okresie świątecznym cynamon zdecydowanie gości w naszych kuchniach. Dodajemy go do pierników, świątecznych ciast, owsianek, grzanego wina, pieczonych jabłek. Czy znamy wpływ spożywania cynamonu… Czytaj więcej »CYNAMON – WŁAŚCIWOŚCI

PRZYPRAWY KORZENNE – WŁAŚCIWOŚCI

  • by Beata Przywara
  • 6 stycznia 202111 stycznia 2021

Przyprawy korzenne są wykorzystywane w kuchni szczególnie w okresie świąt. Nadają intensywny smak oraz aromat a ponadto działają rozgrzewająco na organizm. ANYŻ GWIAŹDZISTY To ciemnobrązowe… Czytaj więcej »PRZYPRAWY KORZENNE – WŁAŚCIWOŚCI

ZAMIENNIKI CUKRU – KSYLITOL

  • by Beata Przywara
  • 6 stycznia 202111 stycznia 2021

Często nazywany cukrem brzozowym. Jest dobrym, niskokalorycznym zamiennikiem dla białego cukru. W produktach spożywczych znajduje się pod symbolem E967. Pozyskiwany głównie z kory brzozy oraz… Czytaj więcej »ZAMIENNIKI CUKRU – KSYLITOL

ZAMIENNIKI CUKRU – MIÓD

  • by Beata Przywara
  • 6 stycznia 202111 stycznia 2021

To kolejna alternatywa dla cukru. Jest to naturalny produkt wytwarzany przez pszczoły z nektaru roślin lub spadzi. Właściwości miodu oraz skład chemiczny zależą od rodzaju… Czytaj więcej »ZAMIENNIKI CUKRU – MIÓD

ZAMIENNIKI CUKRU – ERYTRYTOL, ERYTROL

  • by Beata Przywara
  • 6 stycznia 202111 stycznia 2021

To kolejna zdrowsza alternatywa dla białego cukru. W produktach spożywczych oznaczany jest jako E 968. Należy do tej samej grupy związków co ksylitol. Naturalnie występuje… Czytaj więcej »ZAMIENNIKI CUKRU – ERYTRYTOL, ERYTROL

KAKAO – WŁAŚCIWOŚCI I WARTOŚCI ODŻYWCZE

  • by Beata Przywara
  • 29 grudnia 202011 stycznia 2021

Znajduje się przede wszystkim w lubianych przez nas wszystkich słodyczach – czekoladach! Kakao otrzymywane jest z nasion kakaowca. Bogate jest w witaminy z grupy B,… Czytaj więcej »KAKAO – WŁAŚCIWOŚCI I WARTOŚCI ODŻYWCZE

Najnowsze wpisy

  • ORZECHY – WŁAŚCIWOŚCI I WARTOŚCI ODŻYWCZE
  • CYNAMON – WŁAŚCIWOŚCI
  • PRZYPRAWY KORZENNE – WŁAŚCIWOŚCI
  • ZAMIENNIKI CUKRU – KSYLITOL
  • ZAMIENNIKI CUKRU – MIÓD
  • ZAMIENNIKI CUKRU – ERYTRYTOL, ERYTROL
  • KAKAO – WŁAŚCIWOŚCI I WARTOŚCI ODŻYWCZE

Neve | Powered by WordPress